Anne Sütü Hangi Koşullarda Saklanmalıdır?
Anne sütü hangi koşullarda saklanmalıdır? başlığını ilk okuduğunuzda sizlere tuhaf gelmiş olabilir. Fakat çalışmakta olan anneler için bebeklerini beslemek oldukça zor ve anne sütünden ayırmadan bunu başarmanın yolları mevcuttur. Kariyerinize devam ederken bir taraftanda bebeğinizin anne sütünden mahrum kalmaması için anne sütünü doğru koşullarda saklamayı öğrenmeniz gerekmektedir. Bu durumda taze ve faydalı olan anne sütünden mahrum kalmadan sizde kariyerinizi sürdürmeye iş hayatınızı devam ettirmeyi başarabilirsiniz. Makyajci.com olarak sütünüz arttığında ya da işiniz olduğunda sütünüzü sağmak zorunda kaldığınızda nasıl muhafa etmeniz gerektiğini sizler için araştırdık. İşte dikkat etmeniz gerekenler!
SAKLAMA KAPLARI ÖNEM TAŞIYOR
Anne süütünün bozulmadan saklanabilmesi için kullanılan saklama kapları çok büyük önem taşımaktadır. Sütünüzü bozulmadan muhafaza edebilmek istiyorsanız cam kavanozda ya da saklama torbasında saklayabilirsiniz.
KAPLARI STERİLİZE EDİN
Süt saklamak için kullandığınız kabın tüm parçalarını kaynar suda sabun ile iyice yıkayın. Ardından kurumasını bekleyin.
DERİN DONDURUCUDA 3 AY SAKLAYABİLİRSİNİZ
Sağılan anne sütünü oda sıcaklığında, buz dolabında ya da derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Eğer anne sütünü oda sıcaklığında bekletecekseniz (19-26°C) 3 saat, buzdolabında bekletecekseniz (0-4°C) 3 gün, derin dondurucuda bekletecekseniz (-18°C) 3 ay boyunca saklanabilmektedir.
AMAN DİKKAT!
Anne sütünü 3 saat boyunca oda sıcaklığında beklettiyseniz hemen bebeğinize verebilirsiniz. Fakat eğer derin dondurucuda bekletiyse sağılmış olan sütünüz bebeğe vermeden önce mutlaka buzdolabına almalısınız. Bilmeniz gereken bir önemli nokta da derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini sağladığınız sütü yeniden dondurmamanız gerektiğidir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.