Güneş Lekelerinden Korunma Yolları

525 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Deniz, kum ve güneşin tadını en iyi çıkardığımız yaz aylarında ve tatil zamanlarında güneşin faydalı etkilerinden yararlanırken, zararlı etkilerinden korunmayı da bilmek gerekir. Çünkü güneşin UVA ve UVB ışınları fotoaging dediğimiz cilt yaşlanmasından kansere kadar sağlığımıza pek çok zarar verir. Üstelik ultraviyole hasarı sadece güneşe daha yoğun maruz kaldığımız yaz aylarında, deniz ve havuz kenarında değil, her mevsim kümülatif olarak zarara yol açar. Bu nedenle ömrümüz boyunca bu ışımaya karşı önlem almamız gerekir. İşte bu nedenle sizlerle güneşin zararlı ışınlarından korunmak için alabileceğimiz önlemlerin yanı sıra, güneşin zararlı ışınlarına karşı en etkili ürünlerden bahsedeceğiz.

Sağlıklı cilt için güneşin zararlı ışınlarından ve cildi yıpratan çevresel faktörlerden bilinçli korunmak için güneş koruyucu krem seçerken sadece yüksek SPF derecelendirmesi değil çinko oksit, titanium dioksit ve minerallerin içerikte yer almasına, hassaslaşan ciltte irritasyon yaratacak nikel, paraben gibi maddeler içermemesine ve cilt tipine; akneli-lekeli-hassas vb uygun olmasına dikkat etmek gerekli. Bu öneri günlük kullanacağımız tüm dermokozmetik ürünler için de geçerli. Hücresel sağlığın temelini oluşturan “su” ve “minerallerden” cildimizi ve bedenimizi mahrum etmemek için hem sıvı tüketimine, hem antioksidan etkili vitamin takviyelerine özen gösterilmesi önerim.

Buna göre, güneş koruyucu alırken:

  • Yüksek SPF değerli ürün seçin. (Minimum 30 SPF)
  • Çinko oksit, titanyum oksit ve mineral içerikli olmasına dikkat edin.
  • Ürünün içeriğinde nikel, paraben katkı maddelerinin olmamasına özen gösterin.
  • Cilt tipinize uygun ürün seçin. Buna göre ürün üzerinde akneli, lekeli, hassas gibi cilt özelliklerine dayanan uyarıları mutlaka kontrol edin.
  • Çok hassas bir cildiniz varsa güneş kreminizin UVB ve UVA’ya karşı da tam koruma sağlıyor olmasına dikkat edin. Bu nedenle iyi bir etiket okuyucu olun.

Güneş kremi nasıl kullanılmalıdır?

  • Güneşe çıkmadan yarım saat önce temiz ve kuru cilde sürün.
  • Suya dayanıklılığına göre terleme ve suya girme ile yenileyin.
  • Gölge ve şemsiye altında da olsanız, güneş kremi ile korunmaya devam edin.
  • Güneşten korunma ihtiyacı sadece yüzünüz için değil, dudaklarınız, kulaklarınız, el ve ayaklarınız  için de geçerlidir. Bu nedenle buna uygun ürünler kullanın.
  • Güneş sonrası cildinizin nem ihtiyacını giderecek yatıştırıcı özellikte krem kullanın. Bu, cildinizi güneş sonrasında rahatlatacaktır.
  • Tatil dışında şehirde günlük yaşamda da yaz-kış yüz ve ellere güneş kremini uygulayın.

Klinik olarak cilt lekelerine karşı uygulanabilecek protokoller

Sağlıklı, parlak, pürüzsüz bir cilt ve dinç bir bedene sahip olmak için günlük hayatta temel sağlığımızı bozan ve hücresel yaşlanmayı tetikleyen etkenler hakkında hastaları bilinçlendirmek ve önleyici tedaviler ile süreci birlikte yönetmek, tıp doktorlarının temel prensibi olmalıdır.

Yaz döneminde ciltte kuruluk, kırışıklık, sakma ve leke gibi sorunlara klinik uygulamalar:

  • Ciltte hassasiyet yaratmayan medikal cilt bakımlarıyla cilt ölü hücrelerden arındırılmalı.
  • Dolaşım düzenlenerek cildin nefes alması sağlanmalı.
  • Hücrelerin canlılığı için gerekli hyalüronik asit, kolajen, vitamin ve mineralleri cilt altına mezoterapi yöntemiyle uygulayarak cilt bariyeri güçlendirilmeli.
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz


Yukarı Çık