Böbrek Büyümesi Hidronefroz Neden Olur? Belirtileri

544 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Nadiren görülen hastalıklardan biri olan böbrek büyümesi erken teşhis edilmediğinde önemli farklı sıhhat problemlerine da yol açabilir. Böbreklerin fonksiyonelliğini bozan bu rahatsızlık bazen tek taraflı meydana geldiğinde teşhisi hayli gecikir. Pekala Böbrek büyümesi (Hidronefroz) nedir? Böbrek büyümesi neden olur? Böbrek büyümesi belirtileri

Bilimsel ismi Hdironefroz olan böbrek büyümesi nadiren görülen önemli rahatsızlıkların başında gelir. Böbrekler insan bedeninin olmazsa olmaz organlarından biridir. Uzmanlar böbreklerin sağlıklı çalışması için herkesin günde ortalama 2.5 litre su tüketilmesini önerir. Bu da bilhassa böbrek kanallarının açılmasını sağlar. Su oranı artıkça fonksiyonelliği güçlenir. Sağlıklı bir beden için fonksiyonelliği sağlıklı olması gereken böbreklerde meydana gelen çeşitli nedenlerden dolayı idrar birikir. İdrarın böbrek kesesinde birikmesiyle kanallar tıkanır. Bu da böbrek sisteminin fonksiyonelliğini bozar. Ekseriyetle böbrek ya da taşlarda oluşan taşların kanalları tıkaması sonucu da bu durum meydana gelebilir. Karşıt istikamette akan idrar böbrek içinde birikerek büyümeye neden olur. Buna ek olarak hüzün ve gerilim eklenince böbrek hudutları önemli hasar alır. Önemli bir hastalık değildir. Fakat erken teşhis edilmesi gereken bir hastalıktır. Aksi halde bedenin dışarı atması gereken kirli sıvı yine içeride birikmesi enfeksiyon hastalıklarına kolaylıkla yer hazırlar. Çabucak çabucak her yaşta ve cinsiyette görülür. Nadiren de olsa anne karnındaki bebekte bile meydana gelebilir.

BÖBREK BÜYÜMESİ BELİRTİLERİ

– Sırt ve böbrek ortasındaki boşlukta meydana gelen şiddetli sancılar

– Kokulu ve az ölçüde idrar

– Beden içinde artan enfeksiyonla sıcaklığın yani ateşin yükselmesi

– Daima olarak su içme muhtaçlığı

– Sonlu ve gerilimli bir ruh hali

– Giderek azalan kilo

BÖBREK BÜYÜMESİNİ ENGMakyajciYEN BESİNLER NELERDİR?

Güçlü bir enfeksiyon atıcı tesiri olan kiraz sapı, en tesirli doğal besindir. Kiraz sapı ayrıyeten taş oluşumu ve birikimini de maniler. Bunun yanı sıra Mısır püskülü çayı da böbreklerin fonksiyonelliğini artırır. Kanalların açılmasını sağlar. Enfeksiyonlu hücreleri mahzurlar. Biberiye ve zencefilde bu yararlı besinler ortasında yer alır.

BÖBREK BÜYÜMESİNİN TEDAVİSİ NASILDIR?

Her hastalıkta olduğu üzere böbrek büyümesinde de teşhis için birtakım testler gereklidir. Bunlardan en kıymetlisi idrar testidir. İdrar testinde artan kristal ve taş ölçüsü böbreklerde fonksiyonel bozukluğa işaret olabilir. Bunun yanı sıra  ürografi, MRI, ultrason ve sistoskopi testleri de yapılabilir. Erken tedavi ile tıkanmış kanallar çabucak açılır. Bununla bir arada su tüketimi artmalı. Fakat geç kalınmış bir teşhiste tedavisi mümkün olmayan önemli problemler meydana gelir.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz


Yukarı Çık