Anne Karnındaki Bebeğin Oluşum Süreci

594 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Sancılı bir doğum esnasında bebeğin anne karnından nasıl çıktığını ve hangi mucizelerin gerçekleştiğini sizler için araştırdık. Kuran-ı Kerim’de geçen yaratılış mucizesine ait ayetler Allah (c.c)ûn ne kadar kudret sahibi olduğunu bizlere bir defa daha gösterilmektedir. Anne karnında adım adım bebeğin doğum anları…

İnsan yaratılışına dair pek çok mucizeyi kitabımız olan Kuran-ı Kerim ayetlerinde apaçık görmekteyiz. İnsan vücudunun her bir modülü kendi başına mucize ve hikmetlerle dolu iken bayanın rahmine düşen bir can oluşum süreciyle de bizleri derinden etkilemektedir. ”Şüphesiz biz sizi topraktan, sonra nutfeden (sperm), sonra alakadan (kadının aşılanmış yumurtası), sonra uzuvları (önce) bilinmeyen, sonra muhakkak canlı et kesiminden yarattık ki size gücümüzü gösterelim. Dilediğimizi belirlenmiş bir mühlete kadar rahimlerde bekletiriz, sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız.” (el- Hac, 21/5) Anne karnındaki gelişim süreci ile ilgili sahih hadis-i şerifte söz edilenlere nazaran ruh üflendiği vakit meleğe 4 söz emredilir:Doğacak çocuğun rızkını, yaşama müddetini, işleyeceği amellerini, şaki mi ( cehennemlik mi?) yoksa said mi (cennetlik mi?) olacağını yazması. Çocuğun anne karnındaki oluşum sürecinde birebir vakitte yazgı programı da belirli olmaktadır. Hatta Peygamber Efendimiz (SAV), ömür uzunluğu cennete  girmeye sebep olan  amelleri işleyip sonunda cennete bir arşın kalmışken cehenneme götüren amelin, sonucu değiştirebildiği üzere tam karşıtının de yaşanabileceğini belirtmektedir.

ANNE KARNINDAKİ BEBEK NASIL DOĞAR? BEBEĞİN OLUŞUMU…

İnsan bedenindeki en kıymetli organlardan birisi de beyindir. Hamilelik periyodunda muhtemel bir ihtimalle beyinde gerçekleşebilecek olan hasar, direkt olarak bebeğin gelişimi etkileyeceğinden ötürü dış etkenlere karşı koruma edilmesi değerlidir. Vücudun başka organlarına kıyasla daha büyük olan baş bölgesinin doğum kanalına birinci evvel girmesi de yaratılış mucizelerinden biridir. Doğum esnasında bebeğin başının ziyan görmemesi için birinci evvel baş giriyor ve hasar görmeden doğum gerçekleşmiş oluyor.

Hamilelik devrinde ağrı olmadan yapılan kasılmalarla antrenman yapan rahim, yavaş yavaş doğuma hazır hale geliyor. Rahimde kasılmaların şiddeti artınca bebeği aşağı yanlışsız itmeye başlıyor. Kanalda döne döne ilerleyen bebeğin başı kemik çatıya en uygun yerini bulurken hasardan korunuyor.

Baştan sonra omuzların ve bedenin doğumu oluyor ve rahim şiddetli kontraksiyonlarla dış dünyaya geliyor.

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz


Yukarı Çık